tisdag 24 maj 2011

Bröllop och Red Arrows!

Konstigt väder vi har idag!Regn med stora droppar och nästa sekund sol och sedan mulet och trist.
Jag har läst på de svenska sidorna om vulkanutbrottet på Island.Precis vad vi INTE behöver,inställda flyg.Hoppas att det inte blir som förra året!
Vad är det som händer,natur katasrofer den ena efter den andra!?Är det så att jorden vill tala om någonting för oss?Och vad är det som vi INTE ska göra i så fall.

I söndags var det bröllop i familjen,en av Jannis brors söner gifte sej.De var såååå jätte fina brudparet Panagiotis och Rita.
Snyggt eller hur och de åker i en SVENSK bil!




Det regnade lite,lite och det betyder vel tur,lycka,mycket pengar och många barn.



 I dag är det 70 år sedan slaget om Kreta avgjordes och det firades i söndags nere i hamnen i Chania bla.Philip var där med sin gudfar och tittade och tog lite kort som jag får visa här.
The Red Arrows från england!
Här kommer de igen the Red Arrows.

Jag och Jannis jobbade i söndags som alla andra dagar,till lunch kom ett par från Nyzeeland  till oss.De var här för att hedra mannens far som varit med om slaget om Kreta.Det var andra gången de var på Kreta och nästa långresa ska de ta till sverige och Kristianstad.Lite häftigt att träffa turister så långväga ifrån som härstammar från sverige.
Det var många gamla militär bilar som åkte förbi Marco Polo i söndags.Det finns en stor minnes plats i närheten av Galatas by som liggger ca:1,5 km från Marco Polo.Det var tyska Luftwaffe som skickade ner en massa fallskärmsoldater och här på Kreta stod 32.000 och väntade på dem.Det var Nyzeeländare,Australiensare,greker och civila som slogs mot tyskarna.Motstånd kan man kalla det.Det tog tyskarna 10 dagar att bryta sig igenom och vinna.


Nog om krig och elände!Nu ska jag titta till kattungarna och pussa lite på sonen innan han somnar.








1 kommentar:

  1. Hej Christina! Hittade till din blogg via Ina som har bloggen Inas House (hon har dig med på hennes blogglista). Jag har oxå en blogg från Grekland som heter Grekisk Sallad. Har gjort en sida där jag samlar alla svenska bloggar som skrivs i Grekland och har lagt till din blogg där nu! Lånade fotot av dig från din blogg och satte in tillsammans med en länk.
    Förhoppningsvis ska du få lite extra läsare via den sidan!

    När man kommer in på bloggen står sidorna under bloggens rubrik, bara att klicka.

    Trevligt med bröllop!
    Jag har förresten vår äldsta dotter i Chania där hon studerar. Vi har bott i Hersonissos på Kreta i 20 år, nu bor vi i Aten sedan 5 år tillbaka.
    Hej svejs!

    SvaraRadera